Ny skoj funktion på Driver Database

1011 | 2009-01-19 (månen) | 22:44

Idag lanserade jag äntligen en funktion jag funderat på ett bra tag. Ganska så tidigt upptäckte jag på Driver Database att när man arbetar om något som handlar om idrottsmän så kommer det att bli tävlingsmoment om i stort sett allt. Bara någon vecka efter det att jag satt igång en pageview-räknare på förarnas profilsidor började folk klicka och uppdatera som galningar. Endast unika besökare började räknas sedan några Jacques Villeneuve-fans tryckt på reload ungefär 25 000 gånger en natt. Enbart unika hjälpte givetvis inte heller eftersom folk då började använda massa proxy-servrar för att få så många IP-adresser som möjligt. Jag fick helt enkelt börja lägga in en hel jäkla lista över förbjuda proxy-servrar och internetleverantörer i .htaccess eftersom de belastade servern allt för mycket.

Jobbigt, kan man ju tycka. Men det gav faktiskt många besökare och en hel del reklamklick (ibland klickar de väl fel). Speciellt bland de yngre förarna i gokartåldern verkar det vara viktigt att ha många besökare på sin profilsida och det verkar tävlas internt om det. Sådant måste ju utnyttjas.

Därför rullar vi nu in Fans-fuktionen. Varje förare har nu en egen supporteravdelning på sin profilsida där besökarna signar upp sig som fans (antingen via sitt DriverDB-konto, eller via en validerad epostadress) och kanske skriver ett litet meddelande i en liten gästbok (för de yngre kan vi väl kalla det för en Facebook-wall). Ju mer fans föraren har desto högre upp placeras han/henne i “Most fans”-listan.

Målet är ju givetvis att en hel massa kartingkids länkar till sin supportersida som tokiga för att få alla sina kompisar att joina. Jag fiskar helt enkelt efter inlänkar.

Resultatet kommer vi att se på den här sidan. Ju mer fans förare har, desto bättre går helt enkelt min plan:

Racing drivers with the biggest number of fans

En kommentar till “Ny skoj funktion på Driver Database”

  1. [...] Relaterad läsning: Ny skoj funktion på Driver Database [...]

Kommentera